BrongerGea

De MatriXmethode

Gea Wagenmakers is nu gecertificeerd MatriXcoach en wil deze methode met alle leerkrachten in het basisonderwijs delen.

De MatriXmethode kan ingezet worden bij zowel leer- en/of gedragsproblemen en ook bij mentale en/of emotionele problemen. Elk kind stippelt met de MatriXmethode een eigen interne leerstrategie uit, die het beste bij hem of haar past. Pas als het kind weet hoe te leren, wordt de informatie goed opgeslagen en weer gebruikt. En juist dat ‘hoe te leren’ staat centraal.

Ook emoties zijn strategieën en kunnen goed met de MatriXmethode worden aangepakt. Het begint altijd met een beeld, een geluid, een gevoel en/of een gedachte. Het kind zelf is de enige die de eigen strategie kan vervangen om voortaan neutraal op deze emoties te reageren. De MatriXmethode biedt uitkomst voor kinderen die:

Dus: Elk kind dat handiger wil leren leren, van een angst af wil en/of mentale- en emotionele problemen wil aanpakken, heeft baat bij de MatriXmethode.

Leerkrachten kunnen zich deze methode in een zeer korte tijd eigen maken en inzetten op zowel individueel- als groepsniveau. Het omgaan met een lastig kind of groep wordt een prettige ervaring.